Ethiek in Nederland van 1900 tot 1970 en daarna

Redacteur Bert Musschenga
Ethiek in Nederland van 1900 tot 1970 en daarna

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789460360411
  • ISBN 10 9460360416
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Redactie: Bert Musschenga De ethiek in Nederland bloeit als nooit tevoren! Tot aan de jaren 70 van de vorige eeuw waren het vooral theologen die systematisch nadachten over goed en kwaad, over wat goed leven is, wat we elkaar verschuldigd zijn en wat in concrete situaties goed en juist is om te doen. In de jaren daarna heeft het vak vaste ankers gekregen in filosofische faculteiten, maar ook in faculteiten geneeskunde, rechten, economie, in de Koninklijke Militaire Academie en andere instellingen voor hoger onderwijs. Ethiek in Nederland van 1900 tot 1970 en daarna beschrijft niet alleen de institutionele ontwikkeling van de ethiek in Nederland, maar ook de inhoudelijke: de trends, de controversen en de opkomst van praktijkgerichte ethiek zoals de medische ethiek en de bedrijfsethiek. En niet ... te vergeten de personen die aan de ontwikkeling een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Aanbieding voor lezers van Filosofie & Praktijk.Van 15 maart tot 30 april kunnen zij deze uitgave aanvragen met korting. In plaats van 29,90 betalen F&P-lezers 25,-Actiecode: 901-85731 Zolang de voorraad strekt. Inhoud Voorwoord 5Bert MusschengaDeel I: Van 1900 tot 19701 Frans Vosman en Carlo LegetVerdreven, verdampt, verpopt. Een lange eeuw rooms-katholieke moraaltheologie in Nederland 13 2 Herman Noordegraaf en Antonie VosHervormde ethiek 41 3 Frits de LangeTweeërlei ethiek. Of: hoe de gereformeerde ethiek zichzelf overbodig maakte 77 4 Henri Krop en Koo van der WalEen eeuw wijsgerige ethiek in Nederland (1875-1975) 105 Deel II: Van 1970 tot 2010 5 Bert MusschengaDe Nederlandse ethiek na 1970. De wending naar de praktijk, het beleid enhet internationale forum 143 6 Medard HilhorstKlimaatverandering in de medische ethiek 181 7 Wim Dubbink en Luc van LiedekerkeBedrijfsethiek in Nederland:Dialectiek van de Marginalisering 206 8 Martin DrenthenEen kleine geschiedenis van de milieuethiek in Nederland 226 9 Jan VorstenboschDierethiek in Nederland: Een geschiedenis 251 10 Ibo van de PoelEthiek van de techniek 277 11 Alies Struijs en Inez de Beaufort"...de droevige gevolgen van de zogenaamde nieuwe moraal..."Over ethische vraagstukken in de gezondheidszorgen de rol van de overheid 306 Deel III: De toekomst 12 Jos Kole en Maartje SchermerToekomstmuziek van de ethiek in Nederland 335 Namenregister 363Personalia auteurs en redactie 370 Deze uitgave is een initiatief van de Vereniging van Ethici in Nederland die in 1970 werd opgericht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.